Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement
Superloos at One Smart's Place

One Smart’s Place, London

Joinery delivered

  • Bespoke concrete faced wall panelling with bronze effect logo
  • Toughened glass ilockers, back-painted in white
  • Black solid grade laminate benching
  • Self-contained ‘superloos’ with toughened low iron glass back-painted integrated wall panelling
  • Full height flush front high pressure laminate toilet cubicle doors with matching white Corian® edging and black ironmongery
  • Bespoke Corian® solid surface vanity units

Client

Morgan Capital Project UK

M/C

Collins Construction

Architect

Fabric Architects (EU) Ltd

Timeframe

Seven months

Reception area at One Smart's Place
Reception area at One Smart's Place
Bespoke concrete wall panelling at One Smart's Place
Glass wall panelling at One Smart's Place
Superloos at One Smart's Place

Located in the heart of Covent Garden, One Smart’s Place is a contemporary office building with ground floor retail units. It offers nearly 40,000 sq ft of modern office accommodation set over seven floors, each with its own terrace, while the basement area is equipped with a staff shower and cycle storage facility.

As part of the extensive refurbishment project, we installed bespoke concrete faced wall panelling within the ground floor entrance and reception area. The specialist 15mm ultra-lightweight Panbeton® panels, are manufactured using genuine raw concrete and were completed with the building logo inset in a bronze-effect finish to create the contemporary minimalist design.

Working with our in-house washroom division, Washroom Washroom, we also manufactured and installed monochrome superloos on each level of the building. Each self-contained cubicle includes a toilet, bespoke Corian solid surface vanity unit and hand-drying facilities, all housed behind a full height door for complete privacy while also maximising the available floorspace.

Each cubicle was fitted out with toughened low iron glass wall panels, back-painted in white to match the white full height flush front high pressure laminate toilet cubicle doors, which were in turn completed with matching white Corian edging. For contrast, the washroom accessories including door signage, locks, soap dispensers and taps were specified in black ironmongery.

In the basement, we fitted out the new cycle change area again working with the Washroom team to make sure the design matched the new washroom areas and complemented the reception area. Here we installed toughened glass ilockers, back-painted in white, and black solid grade laminate benching, completing the monochrome theme seen throughout the building.

More projects

See all projects

© 2020 Cre8 Joinery Solutions. Cre8 Joinery Solutions is a trading style of Washroom Joinery LLP.

Registered in England OC 325 205. VAT No: 919 3091 17. Registered Address: Units 1-10 Hill Farm, Epping Lane, Abridge, Essex RM4 1TU.